Antena 3 CNN Alegeri locale 2020 Un candidat la primărie care a murit de COVID-19 ar putea fi declarat câștigător la alegeri

Un candidat la primărie care a murit de COVID-19 ar putea fi declarat câștigător la alegeri

Situație inedită pentru alegerile locale de duminică în localitatea Deveselu din județul Olt. Primarul Ion Aliman care se înscrisese pentru un nou mandat a murit de COVID-19, însă numele său apare în continuare pe buletinele de vot.

Un candidat la primărie care a murit de COVID-19 ar putea fi declarat câștigător la alegeri
Sursa foto: Agerpres
de Dan Gabor    |    24 Sep 2020   •   21:15

Aliman candida din partea PSD, iar PNL nu și-a înscris un alt candidat deoarece spera până în ultima clipă că va reuși să îl atragă pe Aliman în rândurile liberalilor, potrivit Radio Europa Liberă. Acum, ambele partide au interesul ca, deși decedat, Ion Aliman să ia cele mai multe voturi pentru ca astfel alegerile să fie repetate.

Ion Aliman a câștigat prima dată mandatul de primar de Deveselu în 2012 când a candidat din partea PP-DD. El a trecut la scurt timp la PSD, partid din partea căruia a fost reales în 2016. În vârstă de 57 de ani, el a murit pe 17 septembrie după ce s-a infectat cu coronavirus.

El era bolnav şi de diabet zaharat, dar făcea tratament, nu i se administra insulină, iar recent descoperise că suferă şi de hepatită. La început, când a contractat virusul Sars CoV-2, primarul din Deveselu, judeţul Olt, spunea că are o formă uşoară de boală, o răceală.

Ion Aliman a fost depistat pozitiv cu coronavirus la începutul acestei luni şi ulterior a fost internat la Spitalul Municipal Caracal, unitatea suport COVID-19 din județul Olt.

Starea lui de sănătate a început să se deterioreze pe 9 septembrie, când a fost şi transferat la ATI. Apoi, după o zi, familia edilului a cerut ca acesta să fie transferat la un spital din Capitală.

×

Philip Morris susține inovația

Ceasul care sună după ajutor dacă ai avut accident. Este potrivit pentru sporturi extreme

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close