Antena 3 CNN Alegeri parlamentare 2020 Alegeri parlamentare 2020. Măsuri anti-COVID în secţiile de votare din străinătate

Alegeri parlamentare 2020. Măsuri anti-COVID în secţiile de votare din străinătate

Ordinul comun al Ministerului Sănătății și MAE, cu avizul Autorității Electorale, privind măsurile de sănătate publică cu aplicabilitate la secțiile de votare organizate în străinătate pentru alegerea Senatului și Camerei Deputaților din 5-6 decembrie a fost publicat în Monitorul Oficial, anunță MAE.

Alegeri parlamentare 2020. Măsuri anti-COVID în secţiile de votare din străinătate
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    21 Noi 2020   •   21:30

Principalele măsuri pentru prevenirea contaminării şi limitarea riscului de îmbolnăvire cu noul coronavirus (SARS-CoV-2) în cazul secțiilor de votare din străinătate sunt similare cu cele implementate pentru desfășurarea activităților electorale în România.

Printre acestea, Ministerul Afacerilor Externe menționează:

  • • purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către participanţii la procesul electoral pe toată perioada în care se află în sediul secţiei de votare şi în localul de vot;
  • • asigurarea distanţării fizice de minimum un metru între participanţii la procesul electoral;
  • • dezinfecţia periodică şi după fiecare contact direct cu alte persoane a mâinilor participanţilor la procesul electoral;
  • • dezinfecția sau nebulizarea, după caz, a sediilor secţiilor de votare, înainte și după terminarea votării, în ambele zile de votare;
  • • dezinfecția periodică a suprafețelor și a instrumentelor necesare votării, pe durata derulării procesului electoral.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că aceste măsuri vor fi coroborate cu măsurile sanitare în vigoare în statul de reședință, regiunea și localitatea în care este organizată secția de votare din străinătate.

Alegeri parlamentare 2020. Cum vor vota românii în secţiile din străinătate

În acest sens, MAE recomandă cetățenilor români din străinătate să își însușească regulile din ordinul menționat, să se informeze din timp asupra măsurilor de siguranță sanitară aplicabile la nivelul țării/regiunii de reședință și să respecte cu strictețe măsurile și regulile stabilite în contextul pandemiei de COVID-19.

Totodată, MAE menționează că regulile de protecţie individuală, de distanţare fizică, de igienă şi de acces în secțiile de votare vor fi afișate pe paginile de internet și de social media ale misiunilor diplomatice și oficiilor consulare, precum și în locuri vizibile în sediul secţiei de votare şi în localul de vot.

Totodată, personalul secțiilor de votare va depune toate eforturile pentru organizarea procesului de votare într-o manieră sigură și eficientă.

MAE reamintește că cetățenii români cu domiciliul sau reședința în afara țării pot vota la alegerile parlamentare din acest an la oricare dintre cele 748 de secții de votare organizate în străinătate pe parcursul a două zile – sâmbătă, 5 decembrie și duminică, 6 decembrie 2020.

Lista secțiilor de votare este disponibilă pe pagina de internet a MAE, în secțiunea dedicată alegerilor parlamentare din acest an - http://www.mae.ro/node/52162.

Sursă: Mediafax
×

Philip Morris susține inovația

Care sunt cele 9 priorități strategice ale României în 2023 | Soluții pentru o economie profitabilă

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close