Antena 3 CNN Alegeri parlamentare 2020 Bătălia pentru piețe în Teleorman, între PNL și PSD. Zarzavaturile teleormănenilor, "muniție" în campania electorală

Bătălia pentru piețe în Teleorman, între PNL și PSD. Zarzavaturile teleormănenilor, "muniție" în campania electorală

Lupta este strânsă între PNL și PSD în județul Teleorman pentru alegerile parlamentare de pe 6 decembrie, iar subiectul piețelor închise sau deschise a devenit laitmotivul campaniei electorale.

Bătălia pentru piețe în Teleorman, între PNL și PSD. Zarzavaturile teleormănenilor, "muniție" în campania electorală
de Alin Tarnovschi    |    11 Noi 2020   •   16:05

Seara trecută, Costel Barbu, secretar general adjunct al Guvernului Orban și candidatul PNL pentru Camera Deputaților în județul Teleorman la alegerile parlamentare, a publicat pe Facebook mai multe fotografii din mai multe piețe ale județului pentru a dovedi că piețele nu sunt închise.

"Așa cum spuneam: NU ÎNCHIDEM PIEȚELE!

Punem punct minciunilor apărute în spațiul public, potrivit cărora Guvernul Orban închide producătorii autohtoni, că oamenii care, au muncit pământul, iar acum trebuie să culeagă roadele, nu vor mai avea unde să le vândă.

Minciuni! Pe care le oprim acum.

Agricultorii noștri își vând produsele în piețe deschise, la tonetă, iar acest lucru nu se va schimba.

Premierul Ludovic Orban a explicat clar că nu vrea să blocheze activitatea micilor comercianții, ci doar să limiteze răspândirea acestui coronavirus, care ne afectează sănătatea și viața.

Priviți cum toate, dar TOATE piețele din Teleorman sunt deschise.

Vom crea și alte locații, cu ajutorul autorităților din teritoriu, unde oamenii să-și comercializeze produsele.

Ne dorim ca voi, cetățenii, să fiți feriți de acest virus periculos", a scris Costel Barbu în postarea de pe Facebook care a însoțit fotografiile cu piețele despre care a precizat că sunt deschise.

PSD Teleorman, contraatac în imagini

La rândul lor, reprezentanții PSD au publicat, astăzi, mai multe fotografii cu piețele din județul Teleorman, despre care candidatul PNL a precizat că sunt deschise, și care par ar fi închise.

"S-au adunat la sfârșitul săptămânii trecute mințile luminate din guvernul PNL și ”specialiștii” lor și au decis că piețele trebuie închise. Când au văzut reacția românilor, în stilul caracteristic al PD-L-ului din care se trag, s-au spălat pe mâini, au aruncat puțin praf în ochii cetățenilor și au pus din nou în cârca primarilor rezolvarea problemei create de ei, după ce au scos producătorii în frig, pe trotuare, prin parcări, sau în spații improprii desfășurării activității. De ce? Pe ce bază? Cu ce date suport? Nu a mai venit nimeni să ne explice. S-au închis, că așa au vrut ei.

Închiderea piețelor este un atac direct al actualului Guvern la adresa celor ce muncesc pământul zi de zi pe câmpuri și prin solarii și care tăiesc doar din ceea ce vând în piețe, este condamnarea micilor producători și comercianți locali de produse lactate și carne, care vindeau în aceste piețe, este o direcționare forțată a noastră, a tuturor cumpărătorilor către supermarketuri.

Pentru a rezolva incompetența Guvernului, Parlamentul a decis ieri că pe durata stării de alertă, piețele agroalimentare în spații închise, târgurile, bâlciurile, piețele mixte și volante, talciocurile își vor putea continua activitatea, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară.

Președintele Iohannis a declarat aseară că ”închiderea piețelor este o măsură justă”. E clar că Iohannis NU va promulga legea și astfel milioane de români obișnuiți – atât comercianți cât și consumatori - vor continua să sufere grav, în favoarea supermarketurilor și tone de produse din recoltele țăranilor vor fi aruncate direct la gunoi în lipsa piețelor de desfacere sau vor degera pe tarabe.  PNL și Iohannis vor să-i distrugă cu orice preț pe producătorii români. N-au milă, n-au înțelegere, nici măcar nu mimează că le pasă! Țin în continuare piețele închise, în pofida realității că piețele NU reprezintă focare de infecție și în disprețul deciziei Parlamentului, care a dispus redeschiderea.

După aceste inepte decizii, ieri am citit cu uimire că în Teleorman ”piețele sunt deschise”, iar noi toți cei care am văzut uși închise la halele din piețe și producătorii scoși în frig și ploaie, pur și simplu nu vedem bine. În loc să vină cu soluții pentru criza în care au aruncat România, PNL-iștii ne oferă tupeu, nesimțire, aroganță, incompetență, lipsă de responsabilitate, dezinteres...și lista ar putea continua.

Priviți fotografii de astăzi, din piețele ”DESCHISE” de PNL: Alexandria, Zimnicea, Roșiori de Vede și Turnu Măgurele.

În timp ce românii suferă, Guvernul Orban umflă buzunarele clientelei sale politice și vrea alegeri cu orice preț!", se arată într-un comunicat semnat de președintele PSD Teleorman, Adrian Ionuț Gâdea.

×
Subiecte în articol: PNL
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close