Antena 3 Alegeri parlamentare 2020 BEC a decis: USR rămâne cu "O Românie fără hoție"

BEC a decis: USR rămâne cu "O Românie fără hoție"

de Mia Lungu    |    16 Noi 2020   •   12:15
BEC a decis: USR rămâne cu "O Românie fără hoție"
Sursa foto: Hepta

Biroul Electoral Central a decis luni că alianţa USR-PLUS poate folosi sloganul "O Românie fără hoţie". Asta în ciuda faptului că PSD contestase această formulare, pe care a considerat-o discriminatoare şi defăimătoare.

După ce la mijlocul săptămânii trecute, Biroul Electoral din Dâmbovița declarase că acest slogan este unul discriminator și nu poate fi folosit în campanie, în urma contestației făcute de USR, Biroul Electoral Central a decis că acest slogan reprezintă doar o valoare universală și nu aduce atingere niciunui grup de persoane, astfel că poate fi folosit în continuare.

PSD Dâmbovița contestase și pancartele pe care le foloseau cei de la USR, pe care erau înscrise sloganuri din campania electorală a celor de la USR, ca de exemplu "fără penali în funcții publice", "fără pensii speciale".

Social democrații obținuseră o victorie la Biroul Electoral din Dâmbovița, însă și această decisie a fost întoarsă de BEC, care a decis că aceste pancarte pot fi folosite în continuare în acțiuni de campanie electorală, de către cei de la USR-PLUS.

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close