Antena 3 CNN Alegeri parlamentare 2020 Călin Popescu Tăriceanu a demisionat din ALDE, partidul pe care l-a înfiinţat. Motivul are legătură cu alegerile

Călin Popescu Tăriceanu a demisionat din ALDE, partidul pe care l-a înfiinţat. Motivul are legătură cu alegerile

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că demisionează din ALDE, partidul pe care l-a înfiinţat în urmă cu cinci ani, după ce a părăsit PNL.

Călin Popescu Tăriceanu a demisionat din ALDE, partidul pe care l-a înfiinţat. Motivul are legătură cu alegerile
Sursa foto: Hepta
de Adrian Iclozan    |    19 Oct 2020   •   20:25

Tăriceanu a explicat gestul său în contextul în care PRO România şi ALDE au decis să fuzioneze iar fostul lider ALDE urmează să candideze pe listele PRO România pentru un nou mandat parlamentar.

"În momentul în care am decis în structurile statutare ALDE că facem fuziunea cu PRO România, am anunţat, de asemenea, că la alegerile parlamentare mergem pe o listă comună, sub titulatura PRO România. Asta înseamnă că toţi membrii ALDE care urmează să candideze la parlamentare sub titulatura PRO România vor deveni membri PRO România, pentru a putea candida pe listele PRO România. Acest lucru e valabil inclusiv pentru mine. Pe 8 noiembrie avem congresul ALDE prin care se va decide fuziunea, în aceeaşi zi are loc congresul PRO România în care se va decide fuziunea şi, după aceea, vom funcţiona ca un singur partid", a explicat Tăriceanu."

Noua formaţiune se va numi PRO România Social Liberal.

Călin Popescu Tăriceanu a mai spus că ALDE va continua să existe până la decizia instanţei privind fuziunea cu PRO România.

Tăriceanu: fost prim-ministru, deputat în cinci legislaturi şi senator de două mandate

El a anunţat că va relua discuţiile cu Victor Ponta pentru definitivarea listelor de candidaturi noului Parlament, în contextul în care termenul limită pentru depunerea lor este 22 octombrie.

Călin Popescu Tăriceanu a fost, începând din 1990, deputat în cinci legislaturi, iar din 2012 este senator, ocupând inclusiv funcţia de preşedinte al Senatului.


 

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close