Antena 3 CNN Alegeri parlamentare 2020 Marcel Ciolacu: Să ne explice Iohannis cum e ales un Parlament legitim, la o rată de 4000 de cazuri de COVID pe zi

Marcel Ciolacu: Să ne explice Iohannis cum e ales un Parlament legitim, la o rată de 4000 de cazuri de COVID pe zi

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu le-a cerut, joi, preşedintelui Klaus Iohannis şi Guvernului, "să vină cu soluţii şi, mai ales, cu explicaţii" privind desfăşurarea alegerilor în contexul în care numărul infectărilor cu COVID-19 s-a plasat, pentru două zile la rând, peste 4000/zi iar pandemia pare scăpată de sub control.

Marcel Ciolacu: Să ne explice Iohannis cum e ales un Parlament legitim, la o rată de 4000 de cazuri de COVID pe zi
Sursa foto: Hepta
15 Oct 2020   •   14:45

Ciolacu a indicat că opinia PSD este că algerile nu trebuie organizate în condiţiile actuale dar a precizat, pe de altă parte, că responsabilitatea pentru organizarea scrutinului revine, conform legislaţiei în vigoare, Guvernului.

"La 4000 de cazuri pe zi nu cred că se impun alegeri, dar nu este atributul PSD. Acum nu putem (decide în Parlament), pentru că legea (care permite Parlamentului să stabilească data alegerilor) nu a fost promulgată. Nu cereţi ca Opoziţia să decidă ce se întâmplă cu alegerile. Atributul şi responsabilitatea organizării alegerilor sunt ale Guvernului şi, mai nou, ale preşedintelui, care îşi doreşte aceste alegeri. Ce am reţinut este că preşedintele îşi doreşte un Parlament legitim. Nu poţi să discuţi despre un Parlament legitim la 4000 de infectări/zi, pentru că nu vine lumea la vot. Un Parlament legitim este ales cu o largă majoritate (...) Aştept de la preşedinte şi de la Guvern soluţii şi, mai ales, explicaţii pentru gestionarea dezastruoasă a pandemiei", a declarat liderul PSD.

 

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu Klaus Iohannis
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close