Antena 3 CNN Alegeri parlamentare 2020 Firma fostului senator PDL Dorel Jurcan vinde mănuşi de 2,4 milioane de lei pentru alegerile parlamentare

Firma fostului senator PDL Dorel Jurcan vinde mănuşi de 2,4 milioane de lei pentru alegerile parlamentare

Firma fostului senator PDL de Vâlcea Dorel Jurcan, Dolex Com SRL, vinde mănuşi de protecţie sanitară în valoare de 2,4 milioane de lei pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie, după ce a câştigat o licitaţie organizată de MAI.

Firma fostului senator PDL Dorel Jurcan vinde mănuşi de 2,4 milioane de lei pentru alegerile parlamentare
de Georgiana Adam    |    04 Dec 2020   •   11:30

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a încheiat un acord-cadru pentru "achiziţia unor materiale de protecţie sanitară necesare organizării şi desfăşurării în bune condiţii a alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor din anul 2020".

Datele din SICAP (Platforma publică de achiziţii publice) arată că firma Dolex Com SRL, firma deţinută de fostul senator PDL Dorel Jurcan, a încheiat cu MAI două contracte pentru livrarea de mănuşi sanitare, cele două contracte având o valoare cumulată de 2.424.840 de lei, notează Libertatea.

Dorel Jurcan este un fost senator în legislatura 2004-2008 ales în judeţul Vâlcea pe listele Alianţei DA (Dreptate şi Adevăr) şi reales în anul 2008 din partea PDL.

De asemenea, în cadrul anunţului iniţial de participare publicat de MAI, în cadrul licitaţiei se urmărea şi achiziţia de produse dezinfectate, în valoare de aproximativ un milion de lei, pentru alegerile parlamentare.

Licitaţia pentru dezinfectant a fost câştigată iniţial de firma MMTop Safe SRL, o firmă înfiinţată în februarie 2020. Firma se angajase să livreze 50.000 de litri de dezinfectant într-o singură zi la sediile tuturor prefecturilor din ţară, însă rezultatul a fost contestat la CNSC (Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor) pe motiv că MMTop Safe SRL este o firmă de apartament, fără experienţă, incapabilă să respecte livrarea.

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close