Antena 3 CNN Alegeri parlamentare 2020 Fuziune între ALDE și PRO România. Ce se întâmplă după 6 decembrie

Fuziune între ALDE și PRO România. Ce se întâmplă după 6 decembrie

PRO România și ALDE au decis, într-un congres comun, fuziunea celor două partide. Victor Ponta a fost desemnat drept candidat pentru funcția de prim-ministru și a explicat ce se va întâmpla după data de 6 decembrie 2020, respectiv după alegerile parlamentare.

Fuziune între ALDE și PRO România. Ce se întâmplă după 6 decembrie
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    11 Noi 2020   •   10:50

"Cred că toți cei care sunteți azi prezenți la acest congres, o mare parte sunteți candidați oricum la Parlament, chiar și cei care nu sunt candidați sunt în echipa de susținere a candidaților, trebuie să răspundeți la această întrebare. Votăm PRO ROmânia, împreună cu cei de la ALDE, dar de ce? Ce o să facă?

Și cred că programul pe care eu îl am și pe care o să îl dăm tuturor în acest moment, e un program la care au lucrat câțiva dintre colegii noștri și le mulțumesc, fără să le dau numele, dar au lucrat o perioadă de timp. Se bazează pe experiențele pe care noi le-am avut în mandatul de prim-ministrul al lui Călin, în mandatul meu de prim-ministru, mandatele de miniștri ale celor care sunt alături de noi și pe realitatea actuală.

Pe ce doare cel mai tare în acest moment. Așa încât proiectul PRO România este bazat pe două principii esențiale. În primul rând, că trecem toți prin criză, nu trecem separat, nu trec doar cei puternici și cei amărâți îi lăsăm să moară. Nu lăsăm pe nimeni în urmă. E o criză a întregii Românii și primul principiu este acela că trecem împreună peste această perioadă de criză.

E principiul și oferta principală a PRO România la care, repet, vreau să aderați, să fiți convinși și să o promovați.

Al doilea principiu, și este o exprimare care nu îmi aparține, dar îmi place foarte tare: noi vedem trecerea prin criză cu românii la serviciu, la muncă, nu în lockdown, copiii la școală, nu acasă, și vârstnicii respectați în această perioadă, nu fugim de bătrâni. Nu îi închidem în case, nu ne ascundem de ei.

Așa trebuie să ieșim din criză împreună, noi mergând la muncă, copiii mergând la școală și vârstnicii având o activitate cât de cât normală în care noi îi ajutăm să se protejeze și ei ne protejează pe noi.

Deci, nu suntem de acord nici cu închiderea României, nici cu închiderea școlilor, nici cu panica pe care o vedem în fiecare zi, așa cum n-am fost niciodată, niciunul dintre noi, de părere că nu există coronavirus și că e o gripă ușoară, cum spunea domnul președinte Iohannis.

Este o pandemie, este o mare provocare pentru noi ca societate, dar nici nu blocăm România și o închidem cu totul pentru că nu ne putem permite acest lucru", a declarat Victor Ponta la congresul fuziunii ALDE-PRO România.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta ALDE PRO România
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close