Antena 3 CNN Alegeri parlamentare 2020 După Ciolacu, şi Firea vrea guvern de uniune naţională: Ar fi o formulă potrivită

După Ciolacu, şi Firea vrea guvern de uniune naţională: Ar fi o formulă potrivită

Gabriela Firea, prim-vicepreşedinte PSD, nu exclude varianta unui guvern de uniune naţională, aşa cum a spus, tot marţi, şi preşedintele formaţiunii, Marcel Ciolacu.

După Ciolacu, şi Firea vrea guvern de uniune naţională: Ar fi o formulă potrivită
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    08 Dec 2020   •   16:25

"Nu am exclus varianta unui Guvern de uniune naţională cu specialiști. Dar nu am observat ca preşedintele să fie de acord. Cred că ar fi o formulă potrivită", a spus, marţi, Gabriela Firea.

Cât despre o posibilă majoritate, Firea a spus că partidul nu doreşte o alianţă cu PNL.

Firea: Președintele nu are altă variantă decât să recunoască votul și să accepte propunerea PSD, Alexandru Rafila

Aşteptăm rezultatele oficiale şi atunci vom fi în măsură să purtăm și negocieri. Primul pas democratic este sa se stabilească nucleul. De aici vor decurge toate etapele şi negocierile politice. 

Cu PNL, noi nu vrem să alcătuim o majoritate. Am refuzat orice dialog. Au demonstrat că au adus în Guvern și ministere oameni foarte slab pregătiți. Vom avea săptămâna aceasta o şedinţă în care preşedintele partidului va prezenta toate discuţiile care se poartă în aceste zile", a precizat Firea.

"Mesajul e clar! Președintele țării nu are altă variantă decât să recunoască votul și să accepte propunerea Alexandru Rafila", a mai spus Firea, făcând referire la rezultatul alegerilor.

Marcel Ciolacu, despre o posibilă alianţă cu PNL: "Nu, doar dacă e guvern de uniune naţională"

PSD nu va face alianţă cu PNL, a declarat preşedintele social-democrat, Marcel Ciolacu, marţi, la Antena 3, întrebat dacă ar fi posibil un astfel de parteneriat.

"Din punctul nostru de vedere, nu. Ar fi fost posibilă dacă era o propunere de guvern de uniune naţională şi să depăşim această perioadă de pandemie.

Haideţi să aşteptăm rezultatele oficiale, cred că preşedintele va ţine cont de spiritul Constituţiei, vom fi primul partid invitat şi o să începem neogicerea", a spus şeful PSD, Marcel Ciolacu, marţi, într-o intervenţie telefonică, la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close