Antena 3 CNN Alegeri parlamentare 2020 Județul din România care are doar senatori AUR. Şef PNL: E frustrant pentru partidele mari

Județul din România care are doar senatori AUR. Şef PNL: E frustrant pentru partidele mari

Situaţie neaşteptată într-un judeţ mare din ţară, după rezultatele finale ale alegerilor parlamentare din 6 decembrie. Are senatori numai de la un partid la care nu e aştepta nimeni.

Județul din România care are doar senatori AUR. Şef PNL: E frustrant pentru partidele mari
Sursa foto: Facebook
de Georgiana Adam    |    10 Dec 2020   •   11:40

Este vorba despre Ialomița, unde PSD şi PNL nu au prins niciun mandat în camera superioară a Parlamentului. În acest judeţ sunt numai senatori de la AUR, potrivit digi24.ro.

Printre proaspeţii senatori de la Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) se numără Rodica Boancă, profesoară de limba română şi care are doi copii. 

Cine sunt senatorii AUR din Ialomiţa

Adrian Costea are 33 de ani, este şi el profesor de istorie şi spune că nici nu ştie cum s-a trezit peste noapte senator. Mărturiseşte că a ajuns pe lista de candidaţi printr-o conjunctură şi nici prin gând nu i-a trecut că ar putea îmbrăca haina de parlamentar.

În judeţul Ialomiţa, alegerile au fost câştigate de PSD, urmat la mare distanţă de PNL. AUR a ieşit abia pe locul trei. Din cauza modului în care se distribuie şi redistribuie mandatele, cele două partide mari nu au obținut niciun mandat de senator.

PSD: Nu mi se pare echitabil

"Gândiţi-vă că PSD a făcut 40% şi din şase parlamentari noi avem doi. PNL a făcut 21% şi din şase au un parlamentar. Iar AUR în Ialomiţa a făcut 12% şi are 50% din numărul de parlamentari, şi anume doi senatori şi un deputat. Nu mi se pare echitabil", a spus Marian Pavel, preşedinte PSD Ialomiţa.

"Într-adevăr este frustrant pentru partidele mari care nu au reuşit să îşi atribuie mai multe mandate de parlamentari, dar ăsta este rezulatul votului", a spus şi şeful PNL Ialomiţa, Dragoş Soare. 
 


 

×
Subiecte în articol: Ialomița
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close