Antena 3 CNN Alegeri parlamentare 2020 Partidele politice se întrec în promisiuni în domeniul sănătății

Partidele politice se întrec în promisiuni în domeniul sănătății

Partidele politice se întrec în promisiuni în domeniul sănătății, în campania electorală. Liberalii spun că vor construi cele 3 spitale regionale promise de PSD în 2016. Pe de altă parte, social democrații promit mai multe centre medicale și o majorare a bugetului sănătății.

Partidele politice se întrec în promisiuni în domeniul sănătății
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    14 Noi 2020   •   09:45

PSD și URS deja și-au prezentat programele de guvernare. Urmează și Partidul Național Liberal să facă acest lucru, la începutul săptămânii viitoare. Însă fiind partid de guvernare, liberalii au anunțat deja mai multe măsuri pe care intenționează să le ia, în domeniul sănătății, dacă vor rămâne în continuare la Palatul Victoria.

Sănătatea este un capitol căruia, fiecare dintre cele 3 partide principale, i-a dedicat o atenție sporită, în special pe fondul crizei sanitare neașteptate.

PNL promite să construiască 3 spitale regionale. Ministrul Dezvoltării se lăuda, vineri, cu faptul că deja a fost aprobată de Comisia Europeană finanțarea a trei spitale regionale la Craiova, Iași și Cluj Napoca.

Social Democrații și ei promit 800 de centre medicale comunitare dar și 200  de ambulatorii de specialitate. Dar și faptul că vor majora bugetul pe sănătate cu 0,5% din PIB.

USR spune că va crea un fond de 1 miliard de euro, bani care vor fi atrași din fonduri europene pentru modernizarea și construirea de spitale. De asemenea, promite USR, că va digitaliza sistemul sanitar și că nu va mai exista niciun sat fără medic de familie dacă va ajunge USR la putere.

×
Subiecte în articol: România la vot
Parteneri
Nouă metodă de înșelătorie în România în numele ministrului Energiei
x close