Antena 3 CNN Alegeri parlamentare 2020 Raluca Roșca (PRO România Diaspora): Secțiile consulare își suspendă activitatea cu publicul. Cine organizează votarea pentru cei 10 mil. de români din străinătate?

Raluca Roșca (PRO România Diaspora): Secțiile consulare își suspendă activitatea cu publicul. Cine organizează votarea pentru cei 10 mil. de români din străinătate?

Candidatul PRO România Diaspora pentru Camera Deputaților, Raluca Roșca, atrage atenția asupra faptului că sunt secții consulare care-și suspendă activitatea cu publicul în pragul alegerilor.

Raluca Roșca (PRO România Diaspora): Secțiile consulare își suspendă activitatea cu publicul. Cine organizează votarea pentru cei 10 mil. de români din străinătate?
de Gabriel Dano    |    18 Noi 2020   •   20:22

Roșca a solicitat Ministerului Afacerilor Externe să centralizeze aceste informații pe website-ul oficial și face apel la Autoritatea Electorală Permanentă să verifice felul în care se organizează votarea pentru cei aproape 10 milioane de români din străinătate.

„Înțelegem necesitarea implementării unor măsuri de combatere a răspândirii COVID. Dar cred că, dacă tot organizăm alegeri în plină pandemie, este necesar să suplimentăm personalul din misiunile diplomatice ale României, astfel încât procesul electoral să decurgă corespunzător. Oamenii trebuie să știe din timp condițiile în care va avea loc votarea din zilele de 5-6 decembrie”, a declarat Raluca Roșca.

Candidatul PRO România Diaspora susține că suspendarea activității cu publicul vine la doar câteva zile după ce reprezentanții AEP au făcut apel la comunitățile de români să se implice și să sprijine activitatea secțiilor de votare.

„Astăzi vom avea lista finală a secțiilor de votare. Ce facem cu cele organizate în consulate și ambasade care au suspendat activitatea cu publicul? Cum ne asigurăm că nu vom avea un proces electoral greoi și cozi în fața secțiilor de votare? Solicit reprezentanților AEP să verifice situațiile acestea și să se asigure că românii din diaspora își vor putea exercita dreptul de vot fără impedimente”, a concluzionat candidatul PRO România Diaspora, Raluca Roșca.

Tot astăzi, Raluca Roșca s-a adresat oficial MAE, cu solicitarea ca ministerul să partenerieze cu misiunile diplomatice pentru realizarea unor informări, în timp real, în ceea ce privește modificările de program, respectiv suspendarea activității de relații cu publicul.

 

×
Subiecte în articol: PRO România Raluca Roșca
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close