Antena 3 CNN Alegeri parlamentare 2020 Cum vor putea vota românii din diaspora la alegerile din 6 decembrie

Cum vor putea vota românii din diaspora la alegerile din 6 decembrie

Vom avea mai mai puţine secţii de votare în străinătate în acest an, decât la alegerile prezidenţiale din 2019. Potrivit propunerilor Ministerului Afacerilor Externe trimise Autorităţii Electorale Permanente cetăţenii români din diaspora vor putea vota în 748 de secţii de votare în afara ţării în zilele de sâmbătă 5 decembrie şi duminică 6 decembrie 2020.

Cum vor putea vota românii din diaspora la alegerile din 6 decembrie
Sursa foto: Hepta
de Iulia Gorgorin    |    17 Noi 2020   •   20:45

Narcis Popescu ne spune cum va arăta scrutinul pentru noua legislatură în străinătate.

''Numărul secţiilor de vot din străinătate la scrutinul pentru parlamentare va fi mai mic decât în 2019, la alegerile prezidenţiale. Astfel că cele mai multe secţii de vot vor fi organizate în Spania 140, cu 3 mai puţine decât la prezidenţialele din urmă cu un an, Italia 137, faţă de 142 câte au fost la prezidenţialele din 2019, Germania 61 de secţii, nu 80 cum au fost la prezidenţiale sau în Marea Britanie, 50 de secţii, faţă de 72, câte au fost în decembrie 2019.

În Franţa vor fi 48 de secţii de votare, nu 50 ca în 2019, în Statele Unite ale Americii vor fi tot cu 2 secţii mai puţin 36, în vreme ce peste Prut, în Republica Moldova, vor fi 30 de secţii de votare, faţă de 37, câte au fost organizate la alegerile prezidenţiale din 2019. Şi în Belgia vor fi mai puţine secţii de vot pentru românii stabiliţi acolo comparativ cu scrutinul pentru alegerea preşedintelui, 19 secţii, în loc de 23.

Există şi state unde numărul de secţii la scrutinul de pe 6 decembrie va fi identic cu cel de la votul pentru prezidenţiale din 2019. În Austria vor fi 17 secţii, în Irlanda 16, în Grecia 11 secţii de votare, în Norvegia 10, în timp ce în Australia şi Noua Zeelandă vor fi 7 secţii de votare, la fel ca la ultimele alegeri prezidenţiale.

În Belgia, Olanda , Danemarca, Elveţia, Canada, Ungaria sau Finalnda vor fi şi acolo mai puţine secţii de vot pentru diaspora decât la ultimul scrutin prezidenţial în timp ce în Malta şi Nigeria nu va mai fi permisă înfiinţarea de secţii de vot. MAE a mai anunţat că drept urmare a suspendării activităţii misiunii diplomatice din Venezuela nici acolo diaspora nu va putea vota, la fel şi în Coreea de Nord, unde granţilele sunt închise şi nu este perimsă trimiterea materialelor necesare'', a explicat Narcis Popescu.

×
Subiecte în articol: alegeri parlamentare diaspora

Philip Morris susține inovația

Ceasul care sună după ajutor dacă ai avut accident. Este potrivit pentru sporturi extreme

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close