Antena 3 CNN Alegeri SUA 2020 Alegeri SUA 2020. Biden și Trump scot artileria grea

Alegeri SUA 2020. Biden și Trump scot artileria grea

Campanie electorală în forţă peste Ocean. Cei doi candidaţi la funcţia de preşedinte al Statelor Unite fac turul statelor cheie, în incercarea de a covinge electoratul încă nehotărât să le acorde votul. Există câteva subiecte preferate de candidaţi şi aduse în discuţie cu fiecare ocazie.

Alegeri SUA 2020. Biden și Trump scot artileria grea
Sursa foto: Hepta
de Alina Anghel    |    09 Sep 2020   •   21:00

Pandemia, economia, discriminarea rasială şi protestele de amploare din unele oraşe americane sunt cele mai fierbinţi subiecte peste Ocean, subiecte pe care fiecare candidat le aduce în discuţie, spre propriul avantaj.

Donald Trump, de exemplu, pozează în candidatul legii şi al ordinii, în timp ce-şi acuză contracandidatul că împinge ţara în prăpastia haosului şi socialismului. 

De altfel, preşedintele american a fost ironizat de o jurnalistă a postului CNN pentru că nu ştie să pronunţe corect numele candidatei la vicepreşedinţie.

Un alt subiect extrem de important este vaccinul anti-coronavirus. Dacă anul trecut pe vremea aceasta, victoria lui Donald Trump la Casa Albă părea un pariu sigur, pandemia a dat peste cap planurile preşedintelui în funcţie.

Alegeri SUA 2020. Trump a promis un vaccin anticoronavirus înainte de alegeri

Trump a promis că americanii vor avea acces la un vaccin înaine de ziua alegerilor, o situaţie care i-ar aduce un clar avantaj. Nu este de mirare că Donald Trump şi opozantul său, Joe Biden, au făcut schimb de replici tăioase pe acest subiect.

La rândul său, Biden şi-a exprimat îndoiala că Trump ascultă de părerile specialiştilor. Într-un mesaj pe Twitter, fostul vicepreşedinte american a notat că Donald Trump este incapabil să ofere ţării leadershipul necesar în acest moment.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close