Antena 3 CNN Alegeri Locale 2016 Primarul din Bistriţa vrea să scape veveriţele de stres. Pe lângă căsuţa de 4.000 de euro, le face acum şi gard

Primarul din Bistriţa vrea să scape veveriţele de stres. Pe lângă căsuţa de 4.000 de euro, le face acum şi gard

Primarul din Bistriţa vrea să scape veveriţele de stres. Pe lângă căsuţa de 4.000 de euro, le face acum şi gard
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
18 Mai 2016   •   23:48

 

Veveriţele îi dau mari bătăi de cap primarului municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu. După ce le-a făcut căsuţă de 4.000 de euro, acum edilul se gândeşte să mai ia din banii publici şi pentru un gard, pentru a le scăpa de stres pe micile vietăţi.

Primarul a declarat, cu ocazia inaugurării unei fântâni arteziene dintr-un cartier bistriţean, că acest gard va ţine oamenii la o distanţă de trei sau patru metri de voliera în care se află veveriţele.

"Veveriţele sunt acolo, doar că am subestimat curiozitatea unor oameni, care au băgat beţe prin grilaj şi aşa mai departe. O să facem în perioada imediat următoare un gard cam la trei-patru metri, astfel încât să nu mai lăsăm lumea să se apropie o perioadă, nu ştiu, cinci, şase luni, până când se învaţă veveriţele cu lumea", a declarat Ovidiu Creţu, potrivit Agerpres.

Veveriţele au fost aduse în parcul municipal la sfârşitul lunii aprilie, fiind vorba de doi adulţi şi patru pui pentru care s-a plătit în total suma de 2.700 lei. Voliera metalică, dotată cu o tulpină de copac cu scorburi, căsuţe şi o roată pentru joaca veveriţelor a costat alţi peste 17.000 lei, potrivit informaţiilor furnizate Agerpres de Direcţia Servicii Publice din cadrul Primăriei Bistriţa.

La nici o săptămână de la mutarea în noua lor casă, veveriţele au început să fie văzute tot mai rar, preferând să se ascundă pe timpul zilei în partea de sus a tulpinii de copac din mijlocul volierei, un posibil motiv fiind acela că erau speriate de oamenii care veneau în continuu să le vadă.

Consiliul Local Bistriţa a adoptat, în luna februarie, hotărârea prin care s-a aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul în curs al municipalităţii, care includea alocarea a 21.000 lei pentru cumpărarea unei căsuţe pentru veveriţe. Proiectul s-a dovedit, însă, unul mai complex, căsuţa veveriţelor fiind de fapt o volieră de mari dimensiuni, iar suma a inclus cumpărarea a şase veveriţe.

 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close