Antena 3 CNN Coronavirus Alexandru Rafila: "Situaţia din China în ceea ce priveşte pandemia nu are legătură cu situaţia din Europa"

Alexandru Rafila: "Situaţia din China în ceea ce priveşte pandemia nu are legătură cu situaţia din Europa"

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat marţi că situaţia din China referitoare la pandemia cu noul coronavirus nu are legătură cu situaţia din Europa, unde aproape toate ţările se află în Zona verde.

de Silvia Preda    |   

"Situaţia din China în ceea ce priveşte pandemia nu are legătură cu situaţia din Europa.

Acolo circulă tulpina Omicron, care în România şi în regiunea Europeană OMS a circulat şi dacă vă uitaţi în toate ţările din această regiune s-a ajuns în Zona verde aproape în toate ţările", a spus Alexandru Rafila, într-o conferinţă de presă la Spitalul "Marie Curie". 

România, obligată să primească în continuare vaccinuri anti-COVID, deși au expirat deja 2 milioane de doze. Cum explică Alexandru Rafila

România este obligată să primească în continuare vaccinuri anti-COVID, întrucât există contracte încheate cu țara noastră până în anul 2023.

Se dorește în acest moment  renegocierea acestor contracte care să prevină risipa banilor publici. Negocierile s-au făcut la nivelul Comisiei Europene. Rafila a mai spus că până acum au expirat 2 milioane de vaccinuri, inclusiv distrugerea lor presupune costuri ridicate, iar în perioada următoare va mai expira  "o cantitate mare".

Citiţi şi: Oamenii cer vecinilor care au COVID să se mute din bloc și îi pârăsc autorităților, în Shanghaiul carantinat

Subiecte în articol: Alexandru Rafila pandemie coronavirus
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs