Antena 3 CNN Actualitate Social Atenţie de unde vă faceţi cumpărăturile pentru masa de Paşte! Sfaturile pe care orice român trebuie să le știe

Atenţie de unde vă faceţi cumpărăturile pentru masa de Paşte! Sfaturile pe care orice român trebuie să le știe

Mare atenţie de unde vă faceţi cumpărăturile pentru masa de Paşte! Inspectorii sanitari au dat amenzi de peste un milion de lei şi au retras din vânzare tone de alimente cu probleme. Printre acestea, produse din carne de miel şi ouă care erau expirate, ne-etichetate corespunzător sau ţinute în mizerie. Au fost controlate pieţe, abatoare şi centre temporare de sacrificare a mieilor.

”Trebuie să avem mare grijă la locul de achiziție, e recomandat să cumpărăm alimentele pentru sărbători și în general din locuri autorizate sanitar-veterinar. Trebuie să avem mare atenție la etichetare și ambalaj. Produsele să nu fie deteriorate. Vitrinele trebuie să funcționeze și să corespundă cu temperatura de pe etichetă. Carnea trebuie să fie verificată sanitar-veterinar prin ștampila de pe caracasă, în cazul cărnii pentru comerț intracomunitar - ștampila ovală. Ouăle să aibă marcajul și data de expirare, ștampilate pe ou și coaja să fie întreagă, fară modifcări și crăpături”, a declarat Rareș Hăbeanu, ASVSA, pentru Antena 3. 
 

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor