Antena 3 CNN Actualitate Justiție Scandal la audierile pentru funcţiile de judecători CCR

Scandal la audierile pentru funcţiile de judecători CCR

Audieri cu scandal în Parlament pentru noile posturi de judecători ai Curţii Constituţionale. Puterea și opoziția s-au luat la ceartă pe tema CV-ului unuia dintre candidați.

de Silvia Preda    |   

De la audieri n-a lipsit nici propunerea USR, Cristi Danileț, exclus din magistratură pentru că a făcut circ pe internet. 

Scandalul a avut loc în cadrul comisiei juridice de la Camera Deputaților, pe marginea audierii lui Bogdan Licu, a relatat reporterul Mădălina Mihalache. Au fost întrebări legate de titlul de doctor pe care l-a avut Bogdan Licu și acuzațiile aduse de plagiat, motiv pentru care acesta a făcut o solicitare de a-i fi retras titlul de doctor.

Bogdan Licu a recunoscut faptul că lucrarea sa nu se ridică la standardele unui astfel de titlu științific.

Bogdan Licu, prim-adjunct al procurorului general, şi Iuliana Scântei, senator PNL, au cele mai mari şanse să le ia locul lui Valer Dorneanu şi Monei Pivniceru, ale căror mandate expiră în luna iunie.

Mandatele a trei judecători expiră în Iunie. Al treilea este Daniel Morar, numit de fostul preşedinte Traian Băsescu.

Toţi candidaţii pentru postul de judecător CCR, în locul lui Valer Dorneanu, au primit avize pozitive în comisia juridică 

Comisia juridică a Senatului a avizat favorabil, miercuri, în urma audierilor, toate cele trei candidaturi pentru funcţia de judecător al Curţii Constituţionale - Iulia Scântei, Peter Ecksterin-Kovacs şi Radu Ghidău.

Liderul grupului PNL din Senat, Daniel Fenechiu, a precizat că votul acordat fiecăruia dintre cei trei candidaţi a fost în unanimitate, pentru că aceştia îndeplinesc condiţiile, plenul Senatului urmând să decidă, în şedinţele din 3 mai sau 4 mai, care dintre candidaţi va fi ales.
 

 

Subiecte în articol: scandal audieri judecator ccr
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!