Antena 3 CNN Economic BizSchool. Iulian Vasile, pionier în producţia obiectelor de amenajări interioare din România

BizSchool. Iulian Vasile, pionier în producţia obiectelor de amenajări interioare din România

Iulian Vasile a început să cocheteze cu antreprenoriatul încă din copilărie, când își ajuta tatăl într-un mic atelier de confecții în vremea comunismului, deși noțiunea de business nu era una cunoscută în România.

de Bianca Voinea    |   

La începutul anilor '90 și-a deschis de la zero o afacere cu obiecte pentru amenajări interioare.

A început cu importuri, dar pentru că nu avea bani suficienți a trebuit să își convingă partenerii să îi dea marfă pe încredere, iar ușor-ușor afacerea lui a prins contur.

A simțit piața foarte bine, iar câțiva ani mai târziu a reușit să își deschidă propria fabrică în care producea parte dintre obiectele din portofoliu. Greutățile nu l-au ocolit însă, iar unul dintre momentele de cumpănă a fost în timpul crizei economice din 2009, când a fost nevoit să disponibilizeze 40% din personal, din cauza vânzărilor scăzute.

Managementul sănătos a fost salvarea lui, dar și faptul că toată dezvoltarea lui s-a bazat pe o creștere organică și cu pași mici, dar siguri, a depășit orice provocare.

Și încă un aspect pe care Iulian Vasile l-a învățat în "cariera" lui de antreprenor este dezvoltarea continuă. Dinamica din domeniul amenajărilor interioare este extrem de rapidă, cu schimbări chiar și de la o lună la alta, așa că mereu trebuie să țină pasul cu piața și să inoveze.

Altfel nu ar fi rezistat 25 de ani și nu ar fi ajuns la o cifră de afaceri de 4 milioane de euro.

Interviul cu Iulian Vasile, realizat de Bianca Voinea, la BizSchool, îl găsiți în clipul video.

Subiecte în articol: BizSchool Iulian Vasile
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi