Antena 3 CNN Actualitate Locale Caz incredibil în Suceava. O bătrână violată timp de trei ore l-a scăpat de răspundere pe autor pentru 2.000 de euro

Caz incredibil în Suceava. O bătrână violată timp de trei ore l-a scăpat de răspundere pe autor pentru 2.000 de euro

Lovitură de teatru pentru poliţişti şi procurori în cazul unei grave fapte de viol comise recent la Vicovu de Jos. O bătrână în vârstă de 72 de ani, violată timp de trei ore în propria casă, a încheiat un acord de împăcare prin care a fost de acord să-şi retragă plângerea. Conform unor surse bine informate, bătrâna l-a iertat pe violator contra sumei de 2.000 de euro, în acest sens fiind întocmit şi un document notarial. Ceea ce a făcut bătrâna nu este ilegal, însă este total imoral şi periculos pentru alte femei.

Din păcate, această împăcare nu s-ar fi putut produce dacă legislaţia penală modificată acum câţiva ani nu ar permite posibilitatea împăcării dintre părţi, în cazurile de viol. O absurditate din punctul  nostru de vedere, şi nu numai al nostru, având în vedere că este vorba de o faptă cu violenţă, iar autorii pot recidiva, după cum avem un exemplu recent chiar în judeţul nostru, potrivit Monitorul de Suceava.

În seara zilei de 12 aprilie, în timp ce era singură în locuinţă, femeia în vârstă de 72 de ani a fost atacată de un individ care era foarte hotărât în ce voia să facă.

Înainte de a intra peste femeie, pentru a nu fi recunoscut, agresorul a deşurubat becul din camera prin care a intrat. Violul a durat mai bine de trei ore, a rezultat din cercetări, perioadă în care Ionel Dorel Aga a ameninţat-o pe femeie cu moartea pentru a-şi duce la îndeplinire poftele animalice.

Totul s-a terminat abia în momentul în care, într-un moment de neatenţie al agresorului, femeia a reuşit să fugă din casă şi să strige după ajutor, alertându-şi vecinii.

Observând că a rămas singur în casă, de teamă să nu fie prins de vecinii cărora septuagenara le-a cerut ajutorul, Ionel Dorel Aga şi-a lăsat hainele şi telefonul mobil şi a fugit spre casă gol puşcă. Pentru a nu fi observat de sătenii din Vicovu de Jos, bărbatul a ales să fugă pe calea ferată.

A doua zi dimineaţă, Aga a fost ridicat de poliţiştii de la Secţia Rurală Gălăneşti. Imediat, vicoveanul a fost reţinut 24 de ore, iar apoi arestat de judecători, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

În mod normal, Aga nu ar fi ieşit prea repede de după gratii, procurorii pregătind trimiterea lui în judecată, însă, în noile condiţii, procesul penal va înceta, iar Ionel Dorel Aga va reveni acasă.

Subiecte în articol: Suceava batrana viol autor
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania