Antena 3 CNN Coronavirus Bărbatul asimptomatic care a stat șase săptămâni în spital, s-a întors acasă. Ce spune despre perioada în care a fost internat (VIDEO)

Bărbatul asimptomatic care a stat șase săptămâni în spital, s-a întors acasă. Ce spune despre perioada în care a fost internat (VIDEO)

Andrei Scrab, tânărul asimptomatic din Neamț, externat după 48 de zile de spitalizare, povestește experiența pe care a trăit-o după ce a aflat diagnosticul de coronavirus, într-un interviu pentru Antena 3.

Tânărul instructor de dans sportiv a făcut în total 14 teste până să afle că poate pleca acasă, la familie. Bărbatul povestește că s-a simțit bine de-a lungul internării pentru că nu avea simptome, însă cel mai greu i-a fost să reziste psihic.

„Sincer mai auzisem cazuri (n.r. de pacienți cărora primul test necesar externării le-a ieșit pozitiv, iar cel de-al doilea negativ), tocmai de-aia am încercat să nu-mi creez așteptări prea mari pentru că eram conștient că dezamăgirile ar fi și mai mari”, povestește dansatorul care recunoaște că i-a fost și teamă crezând că are ceva ascuns. Dezamăgirea lui cea mai mare a fost într-una dintre zilele când majoritatea celor opt colegi de pavilion au plecat acasă, după ce s-au vindecat.

La început, bărbatul a refuzat tratamentul, dar în urma testelor negative a decis că cel mai bine este să urmeze procedura recomandată de medici.

El menționează că sursa de infectare n-ar fi competiția de dans la care a participat, deși un alt concurent din Constanța a fost testat pozitiv înaintea lui și un altul ulterior.

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, dr. Carmen Dorobăț, care a observat cazul lui Andrei, a povestit că acesta a citit foarte multă literatură medicală, era mereu informat, devenise un interlocutor foarte bun pentru medicii din spital pe perioada internării sale.

Medicul Dorobăț menționează că mai are pacienți care așteaptă cele două teste negative consecutive, deși primesc îngrijiri de mai bine de stat trei săptămâni.

Bărbatul asimptomatic care a stat șase săptămâni în spital, s-a întors acasă (VIDEO)

Subiecte în articol: Neamţ coronavirus
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs