Antena 3 CNN Politică Ce se întâmplă dacă Sorin Grindeanu va fi demis prin moțiune

Ce se întâmplă dacă Sorin Grindeanu va fi demis prin moțiune

de S.T.    |   

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat joi că, dacă moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu va trece şi prim-ministrul va fi demis, coaliţia ar putea relua discuţiile cu UDMR pentru cooptarea acestora la guvernare, dar a precizat că nu va negocia cu maghiarii pentru voturi împotriva premierului în funcţie.

„Eu nu am spus că nu discutăm (cu UDMR – n.red.) şi nu am să vă spun că discutăm. În momentul de faţă, coaliţia majoritară este alcătuită din PSD şi ALDE. Nu avem ce să discutăm cu UDMR referitor la procedurile legate de demitere a premierului care a fost numit de coaliţie. Dacă pe viitor, după ce domnul Grindeanu va fi demis prin moţiunea de cenzură, cei de la UDMR vor arăta că au disponibilitate de a participa la coaliţie şi la guvernare, după cum ştiţi, acest lucru noi l-am discutat încă de anul trecut şi l-am anunţat şi ne-am arătat disponibilitatea şi sigur că acest lucru poate fi reluat ca discuţie”, a spus Călin popescu Tăriceanu.

El a mai precizat că este prea devreme să spună dacă actuala colaborare parlamentară a PSD şi ALDE cu UDMR s-ar putea transforma în colaborare guvernamentală.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Programul magazinelor mari din România, de Paște