Antena 3 CNN Life Oameni Cea mai fericită vârstă din punct de vedere sexual 

Cea mai fericită vârstă din punct de vedere sexual 

Aproximativ 40% dintre cetățenii în vârstă americani au dezvăluit într-un sondaj că încă mai fac sex, iar 73% dintre aceștia sunt complet satisfăcuți din acest punct de vedere, un procent mai ridicat decât în rândul tinerilor.  

Sondajul realizat de Universitatea din Michigan a constatat că 54% dintre vârstnicii căsătoriți sau în relații stabile sunt activi din punct de vedere sexual, iar femeile au raportat că sunt mai satisfăcute de viața lor sexuală decât partenerii lor de sex masculin. Cu toate acestea, bărbații mai în vârstă au spus că sunt mai activi sexuali și că sunt mai interesați de sex decât femeile, chiar dacă acestea sunt mai mulțumite în această privință. 

"Sănătatea sexuală în rândul adulților mai în vârstă nu este foarte discutată, dar este strâns legată de calitatea vieții, sănătatea și bunăstarea acestora", a declarat asociatul director al sondajului, Erica Solway. 

Sondajul realizat la sfârșitul anului trecut cu peste 1.000 de participanți a descoperit că cel mai activ grup din punct de vedere sexual a fost fără îndoială cel mai tânăr. În grupul de vârstă de 65 pană la 70 de ani, 46% dintre participanți au declarat că sunt activi sexuali în comparație cu doar 25% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 76-80 de ani. Una dintre cele mai dramatice diferențe a apărut în dorința sexuală dintre sexe. Aproximativ jumătate dintre bărbații în vârstă care au participat la studiu s-au declarat ca fiind încă "foarte interesați" de sex, în timp ce doar 12% dintre femei au spus același lucru. 

Un rezultat șocant al sondajului a arătat că persoanele în vârstă nu vorbesc despre sex cu medicii lor. Doar 17% au spus că au avut o conversație despre viața lor sexuală cu un doctor în ultimii doi ani, iar dintre aceștia majoritatea au spus că ei au inițiat subiectul.  

Sursă: BBC 
  
 

Subiecte în articol: viata sexuala batrani
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor