Antena 3 CNN Actualitate China, reacție virulentă după dezvăluirile Panama Papers. ”Totul să fie șters, fără excepții!”

China, reacție virulentă după dezvăluirile Panama Papers. ”Totul să fie șters, fără excepții!”

Panama Papers. China a cenzurat în totalitate orice referire la scandalul Panama Papers, amenințând cu pedepse dure în cazul în care se publică vreun material pe acest subiect, menit să ”atace China”, scrie The Guardian.

Potrivit Consorțiului Internațional al Jurnaliștilor de Investigație (ICIJ), dezvăluirile Panama Papers privesc direct mai mulți lideri politici chinezi, precum și rude ale acestora.

Printre oamenii la care se referă datele din Panama Papers se numără cumnatul actualului președinte al Chinei Xi Jinping, fiica fostului premier Li Peng, precum și alți foști sau actuali oficiali.

La scurt timp de la izbucnirea scandalului, o directivă remisă presei cere identificarea și ștergerea rapidă a oricăror articole/rapoarte/documente care fac referire la Panama Papers, fără excepții.

Mai mult, directiva menționează că vor fi urmări aspre inclusiv pentru presa străină care va ”ataca” China pe acest subiect.

Astfel, presa din țară nu a oferit detalii despre subiect, iar cuvintele cheie căutate pe Internet pe Weibo nu ofereau rezultate.

Subiecte în articol: Panama Papers
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor