Antena 3 CNN Actualitate Cîțu: Menținerea ratingului de țară pentru România de către Standard & Poor's arată încrederea în guvernul român

Cîțu: Menținerea ratingului de țară pentru România de către Standard & Poor's arată încrederea în guvernul român

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat, sâmbătă, că menținerea ratingului de țară pentru România, acordat de agenția Standard & Poor's, arată încrederea în guvernul român și în politicile guvernamentale.

„Cei din Parlament au spus că România se prăbușește. Avem cea mai mare creștere din regiune în primul trimestru. Au spus că vom fi penalizați, retrogradați. Nu s-a întâmplat așa ceva.

Vă garantez că guvernul și Ministerul Finanțelor Publice vor gestiona Finanțele României în mod precaut, responsabil și cu discernământ”, a spus Florin Cîțu, într-o conferință de presă la Ministerul Finanțelor.

Cîţu a afirmat că în luna mai cheltuielile cu investiţiile au ajuns la 13,1 miliarde de lei, „cea mai mare sumă din ultimii 10 ani”.

El a precizat că aceasta ar fi secretul pentru creşterea economică în primul trimestru.

Potrivit lui Cîțu, evaluarea a venit într-un context de criză economică globală majoră și țara a obținut totuși acest rating, în condițiile în care „abundeau scenariile negative despre România”.

„Avem cea mai mare creștere din UE în primul semestru”, a spus ministrul, citat de Mediafax.

În plus, perspectiva negativă nu este responsabilitatea acestui Guvern, a adăugat Cîțu, spunând: „Vom reveni la perspectiva stabilă cât mai curând”.

Pe de altă parte, Cîţu nu a făcut declaraţii legate de majorarea pensiilor cu 40%, creştere aşteptată în septembrie.

În raportul S&P se arată că o creştere a pensiilor ar reprezenta riscuri semnificative pentru economie.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște