Antena 3 CNN Actualitate Cod galben de vreme rea pentru șase județe

Cod galben de vreme rea pentru șase județe

Specialiștii anunță că în șase județe din nordul țării va fi instabilitate atmosferică temporar accentuată.

de Gabriel Dano    |   

Avertizarea este valabilă sâmbătă, în intervalul orar 15.00-22.00, în județele Iași, Neamț, Suceava, Botoșani, Bistrița-Năsăud și Maramureș.

În nordul și nord-estul țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin vijelii (viteze de 55...75 km/h și izolat de peste 80...90 km/h), averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice şi izolat grindină.

În intervale scurte de timp, cantităţile de apă vor depăşi 15...20 l/mp şi izolat 30 l/mp, precizează Administrația Națională de Meteorologie.

Prognoza meteo pentru ziua în curs

Vremea va deveni deosebit de caldã în cea mai mare parte a ţãrii, local cãlduroasã în regiunile vestice, sudice şi estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 de grade în nordul extrem al litoralului şi 34 de grade în sud-vestul Olteniei. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, intensificãri ale vântului, vijelii, averse ce vor avea şi caracter torenţial, descãrcãri electrice şi posibil grindinã, mai ales dupã-amiaza şi seara, în jumãtatea de nord a Moldovei, a Transilvaniei, în Maramureş, la munte şi pe arii mai restrânse în restul teritoriului, în special în centru şi în vest.

Prognoza meteo pentru ziua în curs București

Vremea va fi frumoasã, dar va deveni cãlduroasã. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 32 de grade.

Subiecte în articol: cod galben
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor