Antena 3 CNN Coronavirus COVID-19, pandemie sau armă biologică? Ce spune academicianul Victor Voicu

COVID-19, pandemie sau armă biologică? Ce spune academicianul Victor Voicu

Academicianul Victor Voicu, medic farmacolog, doctor în medicină, vicepreședinte al Academiei Române, e de părere că cercetătorii ar fi putut să găsească un vaccin împotriva coronavirusului mult mai devreme și că au ars multe etape degeaba.

"Noi ne aflăm în situația în care învățăm din mers. Această pandemie care a îngenuncheat lumea și care nu se aseamănă cu nimic. Pandemia actuală e dramatică și umilitoare pentru civilizația secolului nostru. Personal, mă simt cumva umilit pentru că ei deja trebuiau să identifice posibilitatea de a face un vaccin. Au ars etape inutil, le-au consumat degeaba.

Cum a ajuns COVID-19 la om

În esență se vorbește despre faptul că originea de la liliac e clară, SARS-CoV1 de asemenea. Asemnănarea dintre SARS-CoV1 și SARS-CoV2 e foarte mare, deci sunt coronavirusuri toate, cu patolonii similare într-o anumită limită. Se vorbește despre faptul că știm originea naturală, liliacul, dar în mod ciudat nu știm ce s-a întâmplat, cum s-a făcut saltul la om. Faptul că nu se făcea saltul la om e evident că necesita o mutație, o schimbare. Schimbarea se poate face printr-o gazdă intermediară, un animal, deci cale naturală, sau cale indusă, în laborator, prin pasaje repertate, transfer genetic.

Virusul pătrunde pe la nivelul nasului, asta e prima cale. Se mai poate și pe cale orală. Ca să ajungă în celula pulmonară, el trebuie să se lege și să penetreze în celulă", a declarat medicul Victor Voicu la Antena 3.

COVID-19, pandemie sau armă biologică? Ce spune academicianul Victor Voicu

Subiecte în articol: Victor Voicu coronavirus
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american