Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă De ce e bine să mâncăm iarna alimente negre

De ce e bine să mâncăm iarna alimente negre

de S.T.    |   

Culoarea face diferenţa în farfurie! Alimentele negre, precum ciocolata amăruie, trufele, fasolea neagră sau afinele sunt pline de antioxidanţi esenţiali în sezonul rece.

Fructele negre de pădure conţin polifenoli, adică o categorie de antioxidanţi care reglează metabolismul şi stimulează imunitatea.

Şi orezul negru, considerat cel mai sănătos sortiment, este bogat în proteine şi fibre şi are mai mulţi antioxidanţi chiar şi decât afinele. Iar strugurii negri conţin resveratrol, substanţă care protejează inima şi previne îmbătrânirea.

Sursa: observator.tv

Subiecte în articol: alimente imunitate
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile