Antena 3 CNN Life Descoperirea care zdruncină din temelii lumea creștină înainte de Crăciun. Nașterea lui Iisus ar fi avut loc în iunie

Descoperirea care zdruncină din temelii lumea creștină înainte de Crăciun. Nașterea lui Iisus ar fi avut loc în iunie

Data nașterii lui Iisus este una dintre cele mai mari taine ale Bibliei. Nu este menționată nicăieri în scrierile sfinte sau în Evanghelii, dar o sărbătorim de câteva decenii pe data de 25 decembrie când este Crăciunul.

Papa Emerit Benedict al XVI-lea subliniază faptul că data naşterii lui Iisus este şi va rămâne multă vreme una din cele mai adânci taine ale Bisericii, scrie Libertatea.

Nu există dovezi, dar se pare că Iisus s-ar fi născut mai devreme decât am crede, probabil între anii 7 şi 2 î.e.n.

Când Biserica a decis să sărbătorească nașterea Domnului pe 25 decembrie, hotărârea a fost luată pentru a ușura trecerea la creștinism a tuturor celor se aflau sub stăpânirea imperiului.

Există mai multe teorii care afirmă că Mântuitorul s-ar fi născut de fapt primăvara, în luna martie. În schimb, astronomul australian Dave Reneke este sigur că data nașterii lui Iisus este în luna iunie, după ce a urmărit traseul constelațiilor din acea vreme și a încercat să descopere care a fost steaua care a strălucit deasupra Betleemului și a anunțat venirea pe lume a Mântuitorului.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept