Antena 3 CNN Actualitate Noi detalii despre milionarul sinucigaș. Pe cine înfundă, de fapt, Costel Comana

Noi detalii despre milionarul sinucigaș. Pe cine înfundă, de fapt, Costel Comana

Costel Comana. Avere, peste 30.000.000 de euro. A fost patronul Regio Trans, regele transportului feroviar din România. Asta până în februarie 2015 când s-a sinucis în toaleta unui avion pe ruta Columbia - Costa Rica. O moarte care a făcut înconjurul presei internaționale, dar care nu a iscat mari investigații în cea românească, la vremea respectivă.

Abia după doi ani a apărut ca punct cheie în serialul celor de la Rise Project drept omul care îl găzduia pe Liviu Dragnea în vacanțele dese din Brazilia și personaj important în ceea ce ar fi o încrengătură de afaceri ascunse de președintele PSD Liviu Dragnea în paradisul din America de Sud.

Costel Comana, la fel ca alte două persoane menționate în serialul Rise Project, a fost coleg de facultate cu Liviu Dragnea. Acționar la două companii cu sediul în Brazilia și proprietar al unei vile somptuoase în Fortaleza, jurnaliștii au scris că era gazdă constantă pentru vacanțele liderului PSD, dar și pentru cele ale altor oameni politici.

Se relaxau, se distrau și, desigur, jucau tenis. În plus, afaceristul a cumpărat de la Dragnea șase terenuri pentru care a plătit un milion de euro.

Liviu Dragnea a susținut că nu are nicio afacere în Brazilia, că nu a ascuns că își petrece vacanțele acolo de 11 ani și că nu știa că este ilegal să își viziteze cunoscuții.

Moartea lui Costel Comana, clasată de anchetatori drept sinucidere, nu a venit deloc în vreun moment lipsit de importanță. Contextul cât se poate de concret a fost declanșarea de către DNA a unui dosar având ca centru Regio Trans și contractul companiei cu CFR, acuzare lui Comana de mită și reținerea celui mai apropiat colaborator - asta cu o săptămână înainte să coboare dintr-un avion la aterizare în Costa Rica într-un sac al medicinei legale.

Nu s-a vorbit în februarie 2015 de Liviu Dragnea pentru că dosarul Regio Trans nici nu prea ducea la el. Bizar este totuși de ce subiectul nu a reținut atenția prea multor jurnaliști pentru că afacerea Regio Trans ducea totuși sus de tot, doar că nu în PSD, ci în Guvernele PDL și Ponta.

Mai multe detalii, în materialul VIDEO prezentat duminică seară în emisiunea "Descoperiți", realizată de Andreea Sava:

 

 

Subiecte în articol: Descoperiți Liviu Dragnea andreea sava
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"