Antena 3 CNN Coronavirus Donald Trump a declarat stare de urgență în Statele Unite ale Americii din cauza coronavirus

Donald Trump a declarat stare de urgență în Statele Unite ale Americii din cauza coronavirus

Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a declarat stare de urgență, astăzi, din cauza coronavirus.

Starea de urgență, decretată de președintele Donald Trump, permite alocarea urgentă de fonduri federale.

Trump a explicat că această decizie ar putea permite accesul la fonduri de până la 50 de miliarde de dolari, despre care a precizat că 'este o sumă uriașă pentru state, teritorii și localități în lupta comună împotriva acestei boli'.

"Întreprindem demersuri vigilente pentru a contracara şi a învinge această epidemie de coronavirus. Depunem eforturi şi am făcut progrese uriaşe (...). Prin eforturi colective, vom depăşi situaţia de risc", a afirmat Donald Trump.

"Pentru a mobiliza întreaga putere a Administraţiei federale în aceste efort, declar astăzi în mod oficial starea de urgenţă naţională. Decizia va permite accesul la fonduri de până la 50 de miliarde de dolari destinate statelor americane şi localităţilor afectate", a spus preşedintele SUA.

"Fiecare stat american va crea imediat centre de coordonare a operaţiunilor antiepidemice", a subliniat Donald Trump, lăudând decizia sa de a suspenda accesul în SUA al cetăţenilor din ţări membre ale Spaţiului european de liberă circulaţie Schengen, notează Mediafax.

În Statele Unite sunt în prezent 1.268 de cazuri confirmate de coronavirus şi 33 de persoane decedate, conform unui bilanţ realizat de Universitatea Johns Hopkins.

Subiecte în articol: coronavirus
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs