Antena 3 CNN Coronavirus Două femei au reușit să intre în casa unui bătrân ca să fure, sub pretextul că au venit să dezinfecteze

Două femei au reușit să intre în casa unui bătrân ca să fure, sub pretextul că au venit să dezinfecteze

Două femei, care au pretins că sunt angajate ale Casei de Pensii și că trebuie să dezinfecteze locuințele pensionarilor în contextul crizei de coronavirus, au reușit să convingă un bătrân din Capitală să le lase să intre în locuința sa.

Cele două femei nu au reușit să fure nimic, dar acum sunt suspectate de tentativă de furt calificat săvârșit prin violare de domiciliu.

„La data de 24 martie, în jurul orei 13:50, profitând de situația prilejuită de starea de urgență instituită prin Decretul Președintelui României nr. 195 din 16.03.2020, inculpatele, purtând măști și mănuși chirurgicale, s-ar fi prezentat la adresa persoanei vătămate în vârstă de 86 de ani, din București, sector 3, unde i-ar fi prezentat acestuia din urmă o legitimație aparținând altei persoane (emisă de Casa de Pensii a Municipiului București), pretinzând că au venit în control și că doresc să dezinfecteze apartamentul persoanei vătămate cu o substanță împotriva coronavirusului”, conform Ministerului Public.

În timp ce una dintre femei stătea de vorbă cu bătrânul în sufragerie, cealaltă a început să pulverizeze prin toată casa cu o soluție pe care scria “Igienol", folosindu-se de acest pretext pentru a intra în toate camerele.

„Inculpatele nu ar fi reușit să sustragă niciun bun deoarece activitatea lor infracțională ar fi fost întreruptă de o vecină a persoanei vătămate, care le-ar fi surprins pe acestea în locuința persoanei vătămate și care a sesizat organele de poliție”, potrivit sursei citate.

Dosarul penal a fost înregistrat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 București.

Inculpatele au fost reținute de organele de cercetare penală ale Secției 12 Poliție București. Procurorul a sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sectorului 3 București, cu propunere de arestare preventivă pe o durată de 30 de zile.

Sursă: Mediafax
Subiecte în articol: coronavirus casa de pensii Capitală
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor