Antena 3 CNN Externe Medicul chinez care a fost amenințat de autorități, după ce a încercat să avertizeze lumea asupra noului coronavirus. Toți îl consideră acum un erou

Medicul chinez care a fost amenințat de autorități, după ce a încercat să avertizeze lumea asupra noului coronavirus. Toți îl consideră acum un erou

La începutul lunii ianuarie, autoritățile din orașul chinez Wuhan încercau să țină departe de ochii publicului știrile despre noul coronavirus.

Atunci când un medic a încercat să își avertizeze colegii în privința pericolului, poliția i-a bătut la ușă și i-a cerut să înceteze. La o lună de atunci, medicul este considerat erou, după ce și-a făcut cunoscută povestea de pe patul de spital. 

”Bună tuturor, sunt Li Wenliang, oftalmolog la Spitalul Central din Wuhan” și-a început el povestea pe rețelele de socializare. Medicul a fost în mijlocul evenimentelor, atunci când a remarcat că noile cazuri seamănă atât de bine cu SARS, virusul care a dus la o epidemie în 2003. Pacienții erau în carantină în spital, iar el le-a spus medicilor să poarte echipament de protecție în jurul acestora.

După patru zile a fost căutat de agenți de la Biroul de securitate publică, care i-au cerut să semneze un act prin care recunoștea că a făcut comentarii false și a tulburat ordinea socială.

Între timp, medicul s-a îmbolnăvit și el și a ajuns în spital, iar povestea sa a fost făcută publică. Deși autoritățile au recunoscut și și-au cerut scuze, multă lume apreciază că acestea au venit prea târziu.

Subiecte în articol: coronavirus
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are