Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Muncii spune că protestul profesorilor de la simularea examenului de evaluare naţională a fost ilegal

Ministrul Muncii spune că protestul profesorilor de la simularea examenului de evaluare naţională a fost ilegal

Ministrul Muncii Lia Olguţa Vasilescu spune că protestul profesorilor din 5 martie, când a avut loc simularea examenului de evaluare naţională, a fost ilegal, întrucât liderii de sindicate s-au angajat în scris că nu vor declanşa niciun conflict de muncă în perioada în care se negociază contractul colectiv de muncă. Ministrul a adăugat că profesorii au anunţat târziu decizia de a face grevă şi nu a mai fost timp pentru găsirea altor profesori care să fie trimişi în şcoli pentru supraveghere.

"În perioada când se negociază contractul colectiv de muncă, liderii de sindicat s-au angajat scris că nu vor declanşa niciun conflict de muncă. La ora 17.00 vineri este anunţat Ministerul Educaţiei că se intră în grevă generală de către FSLI, se blochează examenele naţionale, iar luni s-au trezit unele şcoli fără profesori la catedră. Foarte puţini, este adevărat, dar gândiţi-vă că sunt nişte copii în această ţară care suferă pentru că trebuie să reia acest examen. S-au pregătit, emoţii... (...) Au anunţat Inspectoratul Şcolar sau ministerul când nu mai era nimeni, iar luni dimineaţă nu s-au putut trimite alţi profesori. Ok, ai intrat în grevă, boicotezi, dar nu se poate să nu anunţi, să nu avertizezi”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu, potrivit news.ro.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!