Antena 3 CNN Life Sănătate Ministrul Sănătăţii spune că spitalele din România şi-au îmbunătăţit meniurile: Mâncarea este terapie nutriţională

Ministrul Sănătăţii spune că spitalele din România şi-au îmbunătăţit meniurile: Mâncarea este terapie nutriţională

M.P.
1 minut de citit Publicat la 11:51 08 Noi 2025 Modificat la 11:51 08 Noi 2025
Ministrul Sănătăţii spune că spitalele din România şi-au îmbunătăţit meniurile. Foto: Agerpres

Alexandru Rogobete a postat pe Facebook, sâmbătă, un mesaj în care susţine că mâncarea ce le este oferită pacienţilor, în spitale, nu trebuie privită ca un moft. "Este, în primul rând, terapie nutriţională, iar în al doilea rând, o formă de respect", a spus Alexandru Rogobete, care a adăugat că mai multe spitale şi-au îmbunătăţit bucătăriile.

"Am spus de fiecare dată, și o repet și astăzi: mâncarea din spital nu este un moft. Este, în primul rând, terapie nutrițională,
iar în al doilea rând, o formă de respect — respectul sistemului, al spitalului și al managerului pentru pacient. Modul în care este preparată, servită și prezentată masa spune foarte mult despre grija, demnitatea și responsabilitatea pe care o avem față de oameni.

Mă bucur să văd tot mai multe spitale care pun preț pe această formă de respect și își îmbunătățesc bucătăriile, meniurile și condițiile de servire. Da, știu că mai sunt spitale unde lucrurile nu stau bine — primesc zilnic mesaje în formularul electronic al pacientului de pe site-ul Ministerului Sănătății — și vă încurajez să continuați să semnalați aceste situații. Dar, în același timp, e important să arătăm și exemplele pozitive.

În cadrul proiectului „Gustos și Sănătos”, derulat de Asociația „Din grijă pentru copii”, Chef Radu Darie a adus un strop de bucurie copiilor internați, gătind alături de ei mâncare gustoasă, dar și sănătoasă. Pentru Chef Darie a fost simplu. Pentru copii, a însemnat enorm. 

Spitalul de Pediatrie din Pitești este unul dintre aceste exemple. Un spital care funcționează pe excedent bugetar, care investește banii în reabilitarea secțiilor, achiziția de echipamente medicale și, iată, în îmbunătățirea modului în care este preparată și servită mâncarea pacienților. Un spital al cărui management arată, zi de zi, că se poate. Încrederea ne face bine. Și cred mult în acest lucru", a postat Alexandru Rogobete.

 

Citește mai multe din Sănătate
» Citește mai multe din Sănătate
TOP articole