Antena 3 CNN Externe Moldova a reacționat la exploziile de la Tiraspol | Serviciile secrete ucrainene au publicat dovezi ale implicării serviciilor speciale ruse

Moldova a reacționat la exploziile de la Tiraspol | Serviciile secrete ucrainene au publicat dovezi ale implicării serviciilor speciale ruse

Biroul pentru Reintegrare a Moldovei a reacţionat la exploziile de la Tiraspol.

de Alexandra Ionescu    |   

Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova a convocat o întâlnire de urgență în legătură cu incidentul.

Pe 22 aprilie, Vadim Șmalenko, secretarul Comisiei de Stat pentru Situații de Urgență a Regiunii Transnistrene, i-a scris șefului districtului rus Kamensky, Volodimir Bicikov.

Era vorba de pregătirea urgentă (până la ora 16.00 în aceeași zi) a informațiilor privind disponibilitatea și amplasarea 'punctului protejat de apărare civilă a orașului', cu indicarea denumirii, adresei de cazare și a tipului structurii de protecție.

 Pe 22 aprilie, comandantul adjunct al Districtului Militar Central al Federației Ruse, generalul-maior Rustam Minnekaiev, a afirmat că armata rusă are sarcina „de a stabili un control complet asupra Donbassului și a sudului Ucrainei”.

Potrivit informațiilor informațiilor, FSB va continua o serie de atacuri teroriste provocatoare pe teritoriulTransnistriei, informează Unian.

Se presupune că s-au folosit aruncătoare de grenade RPG-22 și RPG-27.

Astfel de lansatoare de grenade au doar  Rusia, Transnistria, Iordania și statul Gabon, potrivit canalului Telegram Inform Napalm.  Nu există astfel de lansatoare în Ucraina.

Subiecte în articol: Rusia Transnistria explozie
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord