Antena 3 CNN Actualitate Locale O clădire ar putea sărăci bugetul unui Consiliu Judeţean cu 2.8 milioane de euro. Iată de ce

O clădire ar putea sărăci bugetul unui Consiliu Judeţean cu 2.8 milioane de euro. Iată de ce

Consiliul Judeţean Iaşi riscă să restituie către Uniunea Europeană 2,8 milioane de euro primiţi pentru a ridica primul parc agroindustrial din Iaşi, Transagropolis, după ce nu a fost în stare să ocupe măcar 10% din spaţii, conform proiectului, scrie Adevărul.

Acesta e al doilea proiect european ratat, după Centrul Expoziţional Moldova, ce stă în paragină la şase ani de la inaugurare.

După întârzierea cu jumătate de an a deschiderii oficiale, conducerea CJ Iaşi a demarat procedura de licitaţie publică cu strigare abia pe 10 noiembrie, în condiţiile în care procentul minim de 10% trebuie ocupat până la finalul acestui an. Cum la prima licitaţie nu s-a prezentat niciun ofertant, autoritatea publică mai poate organiza o nouă licitaţie în termen de 30 de zile, respectiv pe 9 decembrie. În cazul unui deznodământ similar, instituţia publică va trebui să plătească din banii ieşenilor peste 2,8 milioane de euro.

„Noi ar trebui să închiriem cel puţin 10% din spaţiile disponibile, nu contează că vorbim despre spaţii de depozitare, birouri sau celule frigorifice, chiria percepută fiind între 4,5 şi 5 euro. Momentan nu este nimic închiriat, suntem în fază de licitaţie. Practic, se organizează licitaţie publică cu strigare pe data de 9 decembrie”, a explicat Vlad Ciobanu, purtătorul de cuvânt al CJ Iaşi.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Supermarketul din România care oferă 60 de bani pe orice sticlă reciclată