Antena 3 CNN Coronavirus Măsură fără precedent la Vatican. Papa Francisc a rostit rugăciunea de Duminică prin transmisiune video

Măsură fără precedent la Vatican. Papa Francisc a rostit rugăciunea de Duminică prin transmisiune video

Pentru prima oară, tradiționala rugăciune duminicală, rugăciunea Angelus, a fost rostită de Papa Francisc, nu de la obișnuita fereastră, ci din bibliotecă, prin transmisiune video, în contextul epidemiei de coronavirus.

Pentru prima oară Papa Francisc nu a rostit rugăciunea duminicală Angelus de la fereastra sa cu vedere spre Piaţa Sf. Petru, ci prin transmisiune video, închis în biblioteca sa.

Măsura este fără precedent și vine în contextul epidemiei de coronavirus, după ce vineri a fost confirmat la Vatican primul caz de coronavirus.

Suveranul Pontif a recunoscut că rugăciunea Angelus pronunţată de un papă "închis în biblioteca sa" este "un pic ciudată". "Dar vă văd, vă sunt aproape!", a spus Papa Francisc.

"Sunt apropiat prin rugăciune persoanelor care au de suferit de pe urma actualei epidemii de coronavirus şi de toţi cei care îi îngrijesc", a spus papa după rostirea rugăciuii Angelus.

Vaticanul anunţase anterior că Papa Francisc va rosti duminică tradiţionala rugăciune Angelus din biblioteca sa, şi nu de la fereastra cu vedere spre Piaţa Sf. Petru, pentru a evita riscurile de răspândire a coronavirusului.

 

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept