Antena 3 CNN Externe Putin cere populației să se vaccineze împotriva COVID-19

Putin cere populației să se vaccineze împotriva COVID-19

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut populației să se vaccineze, în timpul discursului anual adresat națiunii.

de Alexandra Ionescu    |   

Putin a spus că imunizarea este acum o prioritate pentru țară. ”E singurul mod prin care putem opri această pandemie mortală”, a mai spus el.

A mai vorbit și despre încălzirea globală, ”Trebuie să răspundem încălzirii globale și să ne adaptăm cultura și industria”.

În timpul discursului președintelui, în estul țării au început protestele pentru opozantul Alexander Navalnîi, care este în greva foamei din data de 31 martie. A fost mutat zilele trecute la un spital pentru deținuți, lângă Moscova, din cauza îngrijorărilor crescânde pentru sănătatea lui.

Echipa lui Navalnîi a postat o poză pe Twitter ce arăta protestatari reținuți de poliție în Magadan, estul îndepărtat al Rusiei.

O grupare independentă de monitorizare, OVD-Info a declarat că cel puțin opt oameni au fost reținuți în oraș.

S-au mai făcut arestări și în Kahbarovsk, Yuzhno-Sakhalinsk și Irkustk, toate în zona de est a Rusiei.

Ministrul de interne al Rusiei a avertizat oamenii ”să nu participe la acțiuni neautorizate”, citând din restricțiile COVID-19.

De luni de zile, activiștii din opoziție au  arătat o dovadă de forță, mai ales pe data de 31 ianuarie, când mai mult de 5000 de oameni au fost reținuți în timpul protestelor din 85 de orașe.

Subiecte în articol: COVID-19
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"