Antena 3 CNN Politică Război total pe starea de alertă. Ludovic Orban: Doar așa putem proteja sănătatea românilor. Opoziția instigă!

Război total pe starea de alertă. Ludovic Orban: Doar așa putem proteja sănătatea românilor. Opoziția instigă!

Ludovic Orban răspunde acuzațiilor Opoziției cu privire la prelungirea stării de alertă. Premierul liberal susține că prin menținerea stării de alertă, sănătatea românilor poate fi protejată. De asemenea, șeful Executivului a declarat că opoziția instigă la nerespectarea acestor măsuri.

de Mirabela Vasile    |   

”Eu am acționat în conformitate cu legea. Guvernul, la propunerea Ministerului de Interne și Comitetului Național pentru situații de urgență, și a recomandărilor specialiștilor, a adoptat hotărârea de Guvern de prelungire a stării de alertă pe o perioadă de 30 de zile.

E clar pentru oricine că este necesară această menținere a stării de alertă pentru că doar așa există posibilitatea pentru autorități să asigure respectarea măsurilor de protejare a sănătății oamenilor.”, a declarat premierul României.

Opoziția instigă la nerespectarea regulilor

”De ceva timp, așa zisa opoziție, care de fapt deține o majoritate de moment în Parlament, instigă la nerespectarea regulilor. Nesocotește pericolul uriaș care există la adresa sănătății și vieții cetățenilor români. Bagatelizează, desconsideră sistematic acest pericol, care pândește viața fiecărui român. 

Se pledează pentru încetarea stării de alertă. Așa întregul sistem de sănătate, sistemul de ordine publică, lipsirea autorităților de pârghiile necesare pentru respectarea acestor reguli”, a spus Ludovic Orban.

Starea de alertă se prelungește cu o lună de zile. Decizia a fost luată într-o ședință a CNSU și aprobată în ședința de Guvern.

Subiecte în articol: Ludovic Orban starea de alerta
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor