Antena 3 CNN Coronavirus O româncă infectată cu coronavirus în Italia, salvată de la moarte: 'Medicii sunt niște îngeri'

O româncă infectată cu coronavirus în Italia, salvată de la moarte: 'Medicii sunt niște îngeri'

O româncă în vârstă de 47 de ani, stabilită în Italia încă din anul 2002, infectată cu coronavirus, a fost salvată de la moarte de medicii din Torino, Elena numărându-se printre primii pacienți diagnosticați cu COVID-19 în Italia.

Elena Vivsenco (47 de ani) locuiește împreună cu soțul și fiul lor de 21 de ani în 

Două zile mai târziu, pe 5 martie, starea de sănătate a Elenei s-a înrăutățit, motiv pentru care a mers direct la spitalul din Rivoli și i-a atenționat pe medici că a fost plecată în Veneția, la sora ei.

A fost testată pentru coronavirus, iar rezultatul a fost pozitiv. În ciuda testului pozitiv, românca a fost trimisă acasă, acolo unde a mai stat până pe 13 martie, atunci când a ajuns în stare gravă la spitalul din Torino.

Plămânii ei mai funcționau la un sfert din capacitatea normală, iar fiecare gură de aer pe care o lua era o nouă șansă la viață.

Medicii au început să îi admnistreze tratament ce a constat în doi litri de oxigen pe minut.

"Din momentul în care am primit oxigen, m-am simțit mult mai bine. După câteva zile am început să mă simt mai bine și am fost externată. Pe 22 martie am fost din nou testată, iar rezultatul a fost tot pozitiv. Mă simt în continuare foarte slăbită, sunt acasă și mă odihnesc", a declarat Elena pentru torinoggi.it.

În prezent, românca infectată cu coronavirus trebuie să aștepte 15 zile pentru a fi retestată.

"Medicii, asistentele, toată lumea din spitalul din Cuneo. Toți sunt niște îngeri. Le mulțumesc tuturor pentru ce au făcut pentru mine. Am fost norocoasă pentru că m-am numărat printre primii pacienți și am avut un pat și oxigen", a mai precizat românca.

Subiecte în articol: coronavirus
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Noua fabrică din România care se deschide după Paște