Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Satul din România unde toţi localnicii au fost prădaţi de hoţi:"Mi-e frică şi nu mai pot să dorm". Ce spune Poliţia

Satul din România unde toţi localnicii au fost prădaţi de hoţi:"Mi-e frică şi nu mai pot să dorm". Ce spune Poliţia

Hoţii au furat tot satul. Au luat din case şi din curți tot ce le-a picat în mână. Sătenii sunt terorizați de frică, iar poliţiştii sunt şi mai speriați. Ştiu cine sunt hoții, dar n-au curaj să le zică nici dă-te mai încolo.

de Cristi Popovici    |   

Peste 50 de case din Ciuperceni, Teleorman, au fost călcate de hoți în ultimul an. Hoţii vin noaptea şi intră prin grădini şi pare că merg la sigur.

„Au intrat pe aici pe uşa asta, au mers mai departe au luat curcanul de aici, au mers pe uşa asta, au intrat în acea magazie din care au luat o drujbă şi aparatul de sudură”, spune un localnic.

Într-o singură noapte hoții au furat 2 porci şi o curcă, o drujbă şi o motocoasă şi un cazanul cu țuică.

„Da, mie mi-a furat calul! Am fost la poliţie, nimic, nu se ia nicio măsură, nu ştiu ce se întâmplă, se fac sesizări continuu.

Satul din România unde toţi localnicii au fost prădați de hoţi." Mi-e frică şi nu mai pot să dorm".

Oamenii sunt disperați și acuză poliția că nu face nimic.

„E, mi-e teamă, nu mai pot să dorm, uite am pus de-alea de vedere, camere de vedere, ce să fac, dacă sunt bătrână ies noaptea afară", spune o pensionară.

„Ți-e frică să mai ieşi până în prag că nu știi cum îţi dă una în cap. Sunt 2 ani de zile de când pe noi ne terorizează", mai spune cineva.

Şi primarul este nemulțumit de activitatea poliţiştilor, mai ales că toată lumea aşteaptă să ia măsuri, să facă ceva concret.

„Am cerut ajutor, ce să vă spun, mie personal mi se pare că nu se mişcă cum trebuie", spune Lucian Stoicea, primarul comunei Ciuperceni.

Localnicii sunt nemulțumiți că totul se reduce la verificare locului faptei şi la îndelunga aşteptare a unei vești.

„Ne-au anunţat de la poliţie că au găsit 2 roabe, pe a mea şi pe a lui vecinul, ne-a mai chemat încă o dată, şi din ziua de nu ne-a mai spus nimic, e o lună de zile", spune una din victime.

La nivelul secției au fost organizate un nr de 42 de acţiuni în care au fost constate în flagrant un nr de 45 de infracțiuni. Suspecții sunt din municipiul Turnu Măgurele", spune Iulian Orbeşteanu, comisar-şef.

Poliţiştii organizează seara patrule preventive, dar hoții îşi văd liniștiți de treabă în continuare.

În Ciuperceni se fură orice cazane, aparate de sudură sau de stropit, polizoare, dar şi cazanele cu untură sau animalele şi păsările din bătătură. 

Subiecte în articol: Ciuperceni hoti Teleorman
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai