Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei. Un tânăr închis îți strigă nevinovăția. Interviu emoționant din închisoare

Sinteza zilei. Un tânăr închis îți strigă nevinovăția. Interviu emoționant din închisoare

Mihai Gâdea a prezentat, marți, la "Sinteza zilei", o nouă victimă a DNA-ului. Cazul este însă diferit sub anumite aspecte de altele prezentate la Antena 3 în care victime ale procurorilor DNA au căzut oameni nevinovați.

Orădeanul Raul Zetocha a fost acuzat că în decembrie 2013 a ucis un recidivist, care ieșise de puțin timp din închisoare unde ispășise o condamnare pentru o crimă oribilă. Totul după ce recidivistul l-a atacat brutal, i-a spart geamul mașinii și i-a atacat pe el și pe fata cu care era în mașină cu un cuțit.

După o încăierare de 10 minute, în care Raul a blocat cu mâna goală cuțitul a cărui lamă i-a perforat palma, a reușit să-l pună pe fugă pe agresor. După câteva ore, agresorul a fost găsit în stare gravă și la puțin timp și-a dat ultima suflare.

Inițial, dosarul a fost tratat ca un caz clar de legitimă apărare. Apoi, a intrat DNA Oradea pe fir. Procurorii aveau nevoie de cineva care să depună mărturie mincinoasă pentru a înfunda mai multe ținte, așa că Raul Zetoucha li s-a părut victima perfectă.

"Eram în oraș și mă sună un agent de poliție să merg să dau o declarație la DNA. Urc acolo, intru înăuntru. Acolo era trei oameni: Man Ardelean și Surducan Traian și de acolo au început: 'Cum de ești tu liber cu primul caz de omor, după atâta vreme, și nu ai fost arestat?' Eu le povesteam cum a fost și ei 'ia zi-ne cum e cu Popa (Popa Vasile, la acea vreme, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, n.r.) . Recunoaște că i-ai dat bani lui Popa prin intermediul avocatului'.

Le-am spus 'de unde scoateți chestiile astea?' Eram șocat! Și au început să mă amenințe că o să ma aresteze. Făceau presiuni asupra mea să mint", povestește Raul Zetoucha.

 

Subiecte în articol: Sinteza Zilei
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Ultima zi de vacanţă pentru politicieni. Urmează o lună grea