Antena 3 CNN Actualitate SONDAJ CURS. Cum votează românii la europarlamentare

SONDAJ CURS. Cum votează românii la europarlamentare

PSD ar câștiga alegerile europarlamentare dacă acestea ar avea loc duminica viitoare, în timp ce PNL s-ar situa pe locul al doilea, arată cel mai nou sondaj CURS.

Cu trei săptămâni înainte de alegeri, social-democrații conduc într-un sondaj de opinie realizat de CURS:

PSD ar fi votat de 32% dintre români dacă alegerile ar avea loc duminica viitoare. Liberalii se clasează pe locul al doilea în obțiunile alegătorilor cu 25% intenție de vot, departe de cifrele din propriile cercetări sociologice.

Alianța 2020 (USR-PLUS) ar obține 12% din voturile alegătorilor și ar ieși pe locul al treilea, urmată de partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu cu 10%.

Formațiunea fostului premier al României, Victor Ponta, ar fi votată de doar 9% dintre cetățenii care s-ar prezenta la urne.

La limita pragului electoral se situează partidul lui Traian Băsescu. PMP ar obține numai 5% din voturi, la fel ca UDMR.

sursa: Antena 3

Sondajul CURS a fost realizat la nivel naţional pe un volum eşantion de 1.500 respondenţi şi are o marjă de eroare de +/- 2,5% la un nivel de încredere de 95% prin interviuri faţă în faţă la domiciliul respondenţilor. Perioada: 5 aprilie - 28 aprilie 2019.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Camerele de Gardă, pline după mesele copioase de Paşte