Antena 3 CNN Externe Statul Islamic îşi mai revendică un atentat sângeros: 70 de morţi în oraşul pakistanez Quetta

Statul Islamic îşi mai revendică un atentat sângeros: 70 de morţi în oraşul pakistanez Quetta

Statul Islamic (SI) a transmis că atentatul comis luni în oraşul pakistanez Quetta, soldat cu cel puţin 70 de morţi, a fost comis de unul dintre membrii săi, conform agenţiei AMAQ, organ de propagandă al grupării jihadiste, transmite AFP.

O facţiune a talibanilor pakistanezi, Jamaat-ul-Ahrar, a revendicat la rândul său anterior atentatul, care a făcut de asemenea peste 100 de răniţi.

"Un kamikaze al Statului Islamic şi-a detonat centura cu explozibili în timpul unei adunări a angajaţilor Ministerului de Justiţie şi ai poliţiei pakistaneze în oraşul Quetta", a indicat AMAQ.

Atentatul a fost comis într-un moment în care circa 200 de persoane, dintre care numeroşi avocaţi şi jurnalişti, se adunaseră în faţa secţiei de urgenţe a spitalului civil din Quetta, după asasinarea cu câteva ore în urmă a preşedintelui ordinului avocaţilor din provincie.

Conform poliţiei, atentatul a fost comis de un kamikaze înarmat cu "opt kg de explozibili plini cu bile de metal".

Este al doilea cel mai sângeros atentat din Pakistan din acest an, după carnagiul dintr-un parc pentru copii unde explozia unei bombe a făcut 75 de morţi în week-end-ul de Paşte la Lahore. Jamaat-ul-Ahrar a revendicat acel atac.

Subiecte în articol: statul islamic atentat terorist
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște