Antena 3 CNN Coronavirus Turistă româncă, diagnosticată cu coronavirus și internată la un spital din Grecia

Turistă româncă, diagnosticată cu coronavirus și internată la un spital din Grecia

Cazurile românilor din Grecia infectați cu coronavirus sunt în creștere pe zi ce trece. Presa elenă a anunțat, miercuri, două noi cazuri: o româncă de 60 de ani, internată acum într-un spital din Atena, și de un turist român în Corfu.

de Claudia Simion    |   

Pacienta româncă se dusese în Grecia pentru a o vizita pe fiica ei care lucrează acolo. Când a trecut granița pe la Promachonas și a făcut testul pentru coronavirus, acesta ieșise negativ.

După câteva zile, femeia a început să aibă simptome specifice infecției cu coronavirus și s-a dus la un spital local unde a repetat testul. De data aceasta rezultatul a fost unul pozitiv. Femeia a fost internată la spital, dar pentru că starea începea să se agraveze a fost transferată la un spital din Atena.

Cel de-al doilea caz semnalat miercuri de presa din Grecia este al unui turist din Corfu, în vestul Greciei. Românul a fost plasat în carantină, alături de soția sa, despre care nu știm momentan dacă a fost infectată la rândul ei.

Cazuri de coronavirus în Grecia

Cel puțin șapte români aflați în Grecia au fost confirmați cu coronavirus până în acest moment. Îngrijorate de această evoluție, autoritățile din Grecia pregătesc noi măsuri pentru a limita răspândirea virusului.

Bilanțul cazurilor pozitive din Grecia a ajuns la 3.910 până în acest moment. Dintre acestea 193 sunt decese, iar un număr de 1.374 de persoane s-au vindecat.

Subiecte în articol: Grecia coronavirus
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"