Antena 3 CNN Actualitate Turişti blocaţi pe Transalpina, cea mai înaltă şosea din România, în prima zi a anului. Scuza invocată de aceştia

Turişti blocaţi pe Transalpina, cea mai înaltă şosea din România, în prima zi a anului. Scuza invocată de aceştia

Doi turişti - soţ şi soţie - au plecat din Petroşani - Hunedoara cu gândul de a ajunge în staţiunea Rânca, din judeţul Gorj. Ei au ales ca variantă Transalpina, unde au rămas însă înzăpeziţi.

Solicitarea de ajutor a venit în jurul orei 20.00. Turiştii plecaseră din oraşul Petroşani cu gândul de a traversa Transalpina şi a ajunge în staţiunea Rânca. Doar că în această perioadă a anului, ca şi Transfăgărăşanul, cea mai înaltă şosea a României, Transalpina, este închisă traficului rutier.

Prin urmare, cei doi hunedoreni au rămas blocaţi cu maşina din cauza condiţiilor meteo nefavorabile şi a stratului de zăpadă foarte mare şi nu au mai putut nici înainta, nici să se întoarcă. Când au ajuns salvatorii montani la ei, turiştii au pretextat că s-au luat după alţi turişti care le-au indicat ruta respectivă şi că nu ştiau că de fapt drumul este închis, scrie adevarul.ro.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge în România