Antena 3 CNN Actualitate UDMR solicită prorogarea OUG 114 până în 2020

UDMR solicită prorogarea OUG 114 până în 2020

UDMR solicită adoptarea unei noi ordonanţe de urgenţă pentru prorogarea aplicării OUG 114 până în anul 2020, a declarat, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, deputatul UDMR Benedek Zacharie. 

"UDMR revine asupra celor susţinute săptămâna trecută. Practica adoptării ordonanţelor, pe ultima sută de metri a unui an fiscal, cu aplicabilitate aproape imediată trebuie să înceteze, mai ales că, din cauza adoptării pe repede înainte, prevederile acestea provoacă nedumeriri, incertitudini şi neclarităţi. De exemplu, obligarea la plată a unei contribuţii de 2 la sută la cifra de afaceri a producătorilor de energie prin tratamentul nediferenţiat îi descurajează pe cei care produc energie din resurse regenerabile. Considerăm că aceştia trebuie să fie scutiţi de plata contribuţiei", a afirmat deputatul UDMR, la dezbaterile de la "Ora prim-ministrului". 

El a spus că un alt exemplu este schema din domeniul construcţiilor, deputatul UDMR susţinând că salariul minim de 3.000 de lei şi scutirile aferente ar trebui să fie aplicabile exclusiv personalului direct productiv, pentru că, în caz contrar, ordonanţa nu şi-ar atinge scopul declarat. 

"Prevederile OUG 114 trebuie modificate după epuizarea consultărilor cu toţi actorii implicaţi şi efectuarea unui calcul corect al impactului financiar. Însă toate acestea, în mod obligatoriu, în condiţiile adoptării unei noi ordonanţe de urgenţă de prorogare a aplicării OUG 114 până în anul 2020", a spus deputatul UDMR.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"