Antena 3 CNN Coronavirus Vaccinul pentru coronavirus ar putea să nu aibă aceleași efecte benefice în cazul persoanelor în vârstă

Vaccinul pentru coronavirus ar putea să nu aibă aceleași efecte benefice în cazul persoanelor în vârstă

Vaccinul împotriva COVID-19, pe care mulți specialiști încearcă să-l dezvolte, ar putea să nu aibă aceleași efecte în cazul persoanelor în vârstă, spun oamenii de știință.

de Claudia Simion    |   

Persoanele cu vârste înaintate sunt cele mai expuse în fața bolii, dar tocmai pentru ele ar putea să nu funcționeze vaccinul. Oamenii de știință se bazează pe studii legate de îmbătrânirea sistemului imunitar al oamenilor.

Peter Openshaw este expert în imunilogie pulmonară și consultant al guvernului britanic și a propus ca tinerii și copiii să fie imunizați, astfel existând mai puține șanse ca virusul să ajungă la cei în vârstă.

”Uneori, este posibil să protejezi un grup vulnerabil concentrându-te pe un alt grup. Asta se întâmplă deja pentru gripă, de exemplu”, a explicat el, potrivit HuffingtonPost.

Openshaw a mai precizat că, cel mai probabil, primele persoane vaccinate vor fi cadrele medicale pentru a-i proteja, astfel, pe cei pe care îi tratează.

Președintele Societății Britanice de Imunologie, Arne Akbar, spune că, în cazul persoanelor în vârstă, este o predispoziție mai mare pentru inflamații. De aceea ele vor avea nevoie, pe lângă vaccin, și de tratament anti-inflamator.

Subiecte în articol: coronavirus
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are