Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin nu are adversar la prezidenţiale: 70% dintre ruşi intenţionează să-l voteze

Vladimir Putin nu are adversar la prezidenţiale: 70% dintre ruşi intenţionează să-l voteze

de S.T.    |   

Preşedintele în exerciţiu Vladimir Putin este creditat cu 69% din intenţiile de vot la alegerile prezidenţiale de duminică din Rusia, potrivit ultimului sondaj oficial autorizat înainte de scrutin, a anunţat luni institutul rus VTsIOM, relatează AFP.

„Candidatul Vladimir Putin se situează cu mult înaintea celorlalţi şapte candidaţi, cu 69% din intenţiile de vot”, potrivit sondajului realizat prin telefon în perioada 5-9 martie, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă Valeri Fiodorov, directorul institutului de sondare a opiniei publice.

Contracandidaţii preşedintelui în exerciţiu sunt creditaţi cu 7-8% din intenţiile de vot în cazul candidatului Partidului Comunist, Pavel Grudinin, 5-6% pentru ultranaţionalistul Vladimir Jirinovski, 1-2% pentru vedeta de televiziune apropiată de opoziţia liberală Ksenia Sobciak şi în jur de 1% pentru veteranul liberal Grigori Iavlinski şi pentru naţionalistul Serghei Baburin. Omul de afaceri Boris Titov şi un alt candidat comunist, Maxim Suraikin, sunt aproape de zero în intenţiile de vot.

Subiecte în articol: Rusia Vladimir Putin
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!